Nieuws overzicht

   Admin    No comment(s) possible

Haal de matrassen maar vast leeg

De Europese ministers van Financiën van de Europese Unie zijn er van overtuigd dat de biljetten van 500 euro bijna alleen nog maar gebruikt worden in het criminele circuit en heeft de ECB (Europese Centrale Bank) verzocht te overwegen deze mooi gekleurde briefjes uit de omloop te halen Ergens rond mei 2016 horen we daar meer over maar voorlopig gaat er eerst nog iemand een flinke pallet met 500 euro biljetten aan verdienen want er moet natuurlijk weer onderzoek naar gedaan worden. In Nederland wordt er steeds minder met contant geld betaald maar in bijvoorbeeld Duitsland is het nog vrij normaal om met een aktenkoffertje vol met biljetten de nieuwse Volkswagen inclusief 'laat deze uitkomst zien - software' af te rekenen. Een andere reden, anders dan vanuit het oogpunt van bestrijding van criminaliteit en terrorisme, wordt gegeven door de complotdenkers: het begin van afschaffing van het contante geld. De 500 euro biljetten vertegenwoordigen immers bij elkaar in waarde zo'n 30% van het totaal. Dan heb je al een groot deel te pakken.

   Admin    No comment(s) possible

Slachtoffer of dader?

Het beeld wat bovenstaande foto weergeeft zou bij meerdere situaties kunnen passen tijdens de onderzoeken die we tegenkomen. Een bestolen ondernemer, een bedrogen echtgenoot, een bedriegende echtgenoot, een vader van wie zijn kind wordt vermist, een net ontslagen werknemer, een wanhopige opdrachtgever, etc. De aanleiding voor ons om deze foto te plaatsen, paste goed bij de reactie van een verdachte in een confronterend gesprek waarbij hij na het zien van de bewijslast begreep dat hij door de mand was gevallen.

   Admin    No comment(s) possible

Een nieuw jaar vol nieuwe uitdagingen

We zijn er weer klaar voor. Lopende zaken afronden, rapportages schrijven, nieuwe intakegesprekken met potentiele opdrachtgevers. Stilzitten hoeven we niet. We zitten ook niet stil om onze vaardigheden op peil te houden. De technieken en mogelijkheden worden steeds beter en daar maken de personen die het niet zo nauw nemen met wetten, normen en waarden ook gebruik van. De eerste trainingen van dit jaar staan alweer ingepland en laten onze kennis met genoegen bijschaven door doorgewinterde specialisten op verschillende vlakken van het recherchewerk.